Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Абітурієнти з Криму отримають понад 2600 бюджетних місць

Цього року для вступників з Криму передбачено квоту на понад 2600 бюджетних місць – вони розподілені по 35 вищим навчальним закладам України. Про це повідомила прес-служба Міносвіти.

За словами директора департаменту вищої освіти МОН Олега Шарова, квоти діють у тих вишах, на базі яких створено освітні центри «Крим-Україна». Через них абітурієнти з Криму можуть вступати до навчальних закладів без складання ЗНО: їм необхідно лише пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів (українська мова, історія України) і скласти вступний іспит з одного предмета, визначеного ВНЗ, або творчий конкурс.

Майже 800 бюджетних місць для кримчан передбачені в тих вишах, на базі яких й торік працювали освітні центри. Загалом їх 12, і розміщені вони по всій Україні.

«Ще понад 1800 місць розподілені відповідно до закону, який гарантує квоти для вступників з Криму в усіх ВНЗ 4 визначених областей – Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької. МОН уже створив усі необхідні умови, щоб він працював і абітурієнти з Криму могли вступати на гарантовані місця держбюджету в зазначених 4 областях», – підкреслив Олег Шаров.

Найбільше бюджетних місць для кримчан передбачено в Львівській політехніці (338), Одеській юридичній академії (181), Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова (160), Запорізькому національному університеті (127), Херсонському державному університеті (127) та ін.

Шаров наголосив, що вступники з Криму мають можливість вступити на бюджетні місця лише до 26 липня, при цьому вступні іспити вони мають скласти до 23 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ