Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Адвокат Труханова оскаржує арешт, апеляцію розглянуть наступного тижня

Сторона захисту мера Одеси Геннадія Труханова подала апеляцію щодо оскарження рішення ВАКС щодо запобіжного заходу, за яким міського голову взяли під варту.

Про це Укрінформу розповів адвокат Труханова Олександр Лисак.

«Сьогодні ми подали апеляцію, дата засідання ще невідома», — сказав він.

Лисак повідомив, що мер Одеси проведе наступні дні у СІЗО. Та додав, що Труханов «тримається добре».

Щодо інформації про те, що мер Києва Віталій Кличко просив взяти Труханова на поруки адвокат пояснив, що при зміні запобіжного заходу це неможливо.

«Кличко виступав у суді як свідок та охарактеризував Труханова як порядну та працьовиту людину», — сказав Лисак.

Як повідомлялось, Вищий антикорупційний суд дозволив арештувати мера Одеси Геннадія Труханова із правом на внесення застави у 13 мільйонів гривень 4 травня.

Труханова звинувачують у тому, що у 2016 році Одеська міськрада придбала будівлю збанкрутілого заводу «Краян» за завищеною ціною, а різницю намагалася вивести через фіктивне підприємство. НАБУ вважає Труханова організатором корупційної схеми з привласнення понад 90 млн грн.

25 червня 2019 року прокурор попросив для Труханова покарання у вигляді 12 років тюремного увʼязнення, для інших обвинувачених — від семи до 11 років.

9 липня 2019 року Одеський суд виправдав Труханова у «справі «Краяна», однак у лютому 2021 року стало відомо, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала це виправдальне рішення.

25 квітня 2023 року ВАКС змінив запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову з особистого зобовʼязання на заставу 30,8 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ