Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аеропорти "Львів" та "Бориспіль" підписали угоду з Ryanair

Сьогодні, 23 березня, два українські летовища, «Львів» та Бориспіль, за присутності Президента України Петра Порошенка та міністра інфраструктури Володимира Омеляна підписали угоду з однією з найбільших авіакомпаній світу Ryanair. Ірландський лоукостер представляв генеральний директор компанії Ryanair Майкл О’Лірі, повідомили в аеропорту "Львів".

Підписання документа відбулося в терміналі F столичного аеропорту Бориспіль.

У вітальному слові Президент України заявив, що прихід Ryanair – це знак якості у роботі держави, її уряду та аеропортів. Також він додав, що авіаквитки мають бути доступні для простих українців, тому на ринку авіаперевезень слід створити належні конкурентні умови.

Пізніше у Твітері президент написав:

«Авіакомпанія Ryanair відкриє 10 напрямків з Києва і 5 напрямків зі Львова в Європу. Найдешевші квитки коштуватимуть від 10 євро, а середня вартість квитка для України буде нижчою за 40 євро. Компанія розраховує за перший рік перевезти 1 млн українців».

Також Петро Порошенко попросив у Майкл О’Лірі розпочати і внутрішнє перевезення між містами України. Гендиректор авіакомпанії запевнив, що вони дійсно будуть вивчати можливість відкриття внутрішніх рейсів та відкривати бази не лише у Києві і Львові, але й у інших областях.

Також він заявив, що це лише перша з цілої серії інвестицій Ryanair в Україну: «Це лише перше представлення, яке робить Ryanair в Україні, але не останнє».

Майкл О’Лірі також подякував міністру Володимиру Омеляну та всій команді переговірників за жорсткі переговори: «Почуваю себе, як у футболі, коли грає Україна з Ірландією і ірландці постійно програють. У нас в авіації, як у футболі і тут знову ірландці програли, а українці виграли».

Також він відзначив, що йдеться не лише про мільйон українців, яких можна перевезти за рік, а також про 40% європейців, які відкриють для себе Україну.

Під час церемонії підписання генеральний директор аеропорту «Львів» зазначила: «Я щаслива за всіх українців – не тільки за Київ та Львів. Прихід такої потужної компанії буде сприяти не лише розвитку та приросту у наших аеропортах, але й підвищить конкуренцію, а від того лише виграють усі пасажири».

Зазначимо, що зараз Ryanair відкриває 15 рейсів. З Києва у Барселону, Братиславу, Вроцлав, Варшаву, Краків, Познань, Гданськ, Вільнюс, Стокгольм та Лондон.

З Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького у Краків, Варшаву, Дюсельдорф, Меммінгем та Лондон.

Рейси зі Львова будуть відбуватись з такою періодичністю та розкладом:

Львів – Варшава (Модлін): з 2 листопада у понеділок, п’ятницю та неділю. 
Львів – Дюссельдорф (Веце): з 31 жовтня у середу, п’ятницю та неділю.
Львів – Краків: з 31 жовтня по вівторках, четвергах і суботах.
Львів – Меммінген: з 31 жовтня 2 рейси у середу та неділю.
Львів – Лондон (Станстед): з 2 листопада по понеділках, п’ятницях та неділях.

Квитки на рейси з України вже з’явилися в продажу на сайті авіакомпанії ryanair.com!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ