Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграрії Львівщини отримали чергову підтримку

Минулого тижня відбулось чергове засідання конкурсної комісії на виконання заходів обласної Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки. Про це повідомили 10 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Фермери представили бізнес-плани розвитку своїх господарств в галузі тваринництва, зокрема розвиток фермерських господарств, які спеціалізуються на утриманні кіз та корів і виробництві молока. Суб’єктам господарювання надано право на фінансову підтримку у вигляді пільгових кредитів на загальну суму 650,0 тис. грн.

Надано підтримку двом сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам у вигляді часткового відшкодування вартості придбаного обладнання у розмірі 150,0 тис. грн. СОК "Молокодар" відшкодовано обладнання для визначення якості молока та СОК "Фермерська родина" відшкодовано обладнання для зберігання та передпродажної підготовки с/г продукції. Слід зазначити, що умовами програми передбачено відшкодування до 70%вартості обладнання, без урахування ПДВ.

Суб’єктам господарювання агропромислового комплексу погоджено компенсацію відсотків за кредитами та договорами лізингу. 16 фермерів отримають відшкодування у розмірі 820,0 тис. грн, що дозволить здешевити 10,7 млн грн кредитних коштів залучених аграріями у банківських установах, кредитних спілках та лізингових компаніях для придбання сільськогосподарської техніки, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, паливо-мастильних матеріалів, кормів тощо.

На реалізацію інвестиційних проектів допомогу отримали 4 сімейних фермерських господарства в розмірі 197,6 тис. грн.

«Загалом конкурсною комісією вже надано право на фінансову підтримку 62 суб’єктам господарювання агропромислового виробництва на загальну суму  9,1 млн грн» -  зазначила на засіданні директор департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ