Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграрії надалі зможуть користуватися програмами держпідтримки сільгоспвиробників

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/3
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України провело селекторні наради ʺРоль і завдання банків в умовах ринку земель сільськогосподарського призначенняʺ. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Участь у нараді взяли директор департаменту Юлія Шопська, представники банківських установ у Львівській області та керівники сільськогосподарських підприємств.

В межах селекторів заступник Міністра Тарас Висоцький анонсував програми підтримки сільськогосподарських виробників на 2020 рік. Це зокрема, підтримка галузі садівництва, тваринництва (відшкодування вартості будівництва/реконструкції тваринницьких приміщень, племінних генетичних ресурсів, а також дотація пасічникам), здешевлення 25% с/г техніки та обладнання, підтримка сільськогосподарських кооперативів та дорадництва,  відшкодування ЄСВ для сімейних фермерських господарств, а також підтримка органічних виробників та здешевлення залучених кредитів.

Що стосується програм здешевлення відсотків за залученими кредитами Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України представило 3 основні напрями за якими буде надаватись фінансова підтримка:

- здешевлення кредитних коштів для малих сільгоспвиробників у яких  чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн грн;

- здешевлення кредитів залучених в галузь тваринництва;

- здешевлення кредитів залучених на закупівлю земель сільськогосподарського призначення.

За усіма трьома напрямами позичальник самостійно сплачує 5% за користування кредитними коштами, а решта нарахованих відсотків буде відшкодовуватись програмою. Компенсація надаватиметься лише за кредитами залученими в одному з банків, які будуть уповноважені на виконання державних програм.

Окрім цього, аграрії можуть користуватись загальнонаціональною програмою ʺДоступні кредити 5-7-9%ʺ. Реалізація цієї програми передбачає створення низки інструментів здешевлення та доступності кредитів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ