Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграріям Львівщини відшкодували з державного бюджету 16,7 млн грн

Мінагрополітики України здійснило розподіл коштів по державній програмі "Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів" відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 (зі змінами). Про це повідомили 27 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

З державного бюджету аграрії Львівщини отримали 16,7 млн гривень компенсації за фактично сплачені протягом січня-липня 2021 року відсотки за залученими кредитами. Кошти отримали понад 90 сільгосппідприємств Львівщини, у тому числі 13 підприємств, які провадять діяльність у галузі тваринництва та 4 підприємства харчової промисловості.

Цей фінансовий ресурс дозволив здешевити кредитні кошти, які були залучені аграріями у банківських установах для поповнення обігових коштів, придбання основних засобів для сільськогосподарського виробництва, обладнання для виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення тощо.

Нагадуємо, що для отримання компенсації відсотків за залученими кредитами необхідно звернутись до уповноваженого банку (де залучено кредит) впродовж року до 1 листопада.

Компенсація надається за нараховані та сплачені за січень-жовтень поточного року та листопад-грудень минулого року відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів. (Ставка НБУ з 23.07.2021 становить 8%).

Загалом на дану програму з державного бюджету в 2021 році передбачено 1,2 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ