Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Акціонування Укрзалізниці завершили, – Пивоварський

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про завершення акціонування "Укрзалізниці". Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Щойно зареєстрували юридичну особу Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця". З днем народження, ПАТ "УЗ"!", - написав міністр.

Акціонерне товариство утворили на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України, а також підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування, які реорганізовано шляхом злиття, згідно з додатком 1 до Постанови КМУ №200 "Про утворення публічного акціонерного товариства "Українська залізниця".

Засновником Товариства є держава в особі Кабінету міністрів України. Згідно із Статутом, єдиним акціонером ПАТ є держава в особі Кабінету міністрів України.

ПАТ "УЗ" – правонаступник усіх прав і обов’язків Державної адміністрації залізничного транспорту України та підприємств залізничного транспорту.

Управління корпоративними правами держави стосовно Товариства здійснює уряд. Управління корпоративними правами держави, переданими до статутного капіталу ПАТ, здійснює Товариство. Функції з управління майном, що є державною власністю та закріплюється за Товариством на праві господарського відання, здійснюється Міністерством інфраструктури.

Органами Товариства є: загальні збори акціонерів як вищий орган (функції загальних зборів акціонерів виконує Кабінет міністрів), наглядова рада, правління та ревізійна комісія Товариства.

Товариство випускає акції на розмір його статутного капіталу і проводить реєстрацію їх випуску в установленому законодавством порядку.

Читайте також: В "Укрзалізниці" розповіли, скільки триватиме її реформування

Раніше планувалося, що реорганізація "Укрзалізниці" закінчиться у вересні.

Повне найменування акціонерного товариства українською мовою – публічне акціонерне товариство "Українська залізниця", скорочене – АТ "Укрзалізниця"; російською мовою – публичное акционерное общество "Украинская железная дорога", скорочене – АО "Укрзализныця"; англійською мовою – Public Joint Stock Company "Ukrainian Railway", скорочене – JSC "Ukrzaliznytsia".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ