Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Активісти розпочали "полювання" на браконьєра, який розставляє смертельні пастки для тварин

Активісти розпочали "полювання" на браконьєра, який розставляє смертельні пастки для тварин. Про це повідомило видання Форпост.

Як відомо, декілька тижнів тому мешканці Левандівки гуляючи зі своїми домашніми тваринами у лісопарку Білогорща, виявили пастки для звірини.

На деревах розтавлені сільця "петлі-зашморги" з металевого дроту. Як наслідок - два розтерзаних зайці і лисичка. Про це пише у себе на сторінці львівянин Тарас Гупало.

"Після звернення людей, які попросили долучитися до з'ясування причини вбивства тварин у лісопарку, заступник з питань екології та природоохоронної діяльності провів робочу зустріч у Львівській міськраді. Склали план дій і шлях їх реалізації. 

Сьогодні за участі представників та керівництва Державної екологічної інспекції у Львівській області, представників поліції, муніципальної варти, а також громадської організації "Онуки Тараса", ветеранів АТО, еко-активістів та небайдужих мешканців Левандівки та Білогорщі провели спільний рейд.

Більше трьох годин праці дали свої результати: зняли більше десяти пасток, виявили незаконні вирубки дерев та місця скупчення сміття. Також відвідали поселення ромів біля станції Рудно. Проаналізувавши ситуацію дійшли висновку, що це не роми, а бракон'єр- профі з Білогорщі! 

За інформацією Екоінспекції штрафні санкції є дуже сутєвими: за засмічення лісопарку штраф 850 грн. + відшкодування за нанесенні збитки; за самовільну вирубку дерев 1200 + відшкодування за нанесенні збитки; за браконєрство на лисицю 5200 грн.; за браконєрство на зайця 9200 грн. Домовились проводити такі рейди регулярно і не тільки на території масиву Білогорща та Левандівки", - повідомляє Тарас.

Форпост

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ