Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Активізація окупантів на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Російське угрупування на Куп'янсько-Лиманському напрямку налічує понад 120 тис. Звертаю увагу на те, що водночас на Бахмутському напрямку в окупантів зосереджено близько до 50 тис.

Можемо чітко усвідомлювати, що саме Куп'янсько-Лиманський напрямок є в пріоритеті в окупантів і моменті прориву української оборони. Наразі важкі бої точаться в районі Макіївки, є тактичні успіхи в окупантів і просування на декілька сотень метрів, називаймо речі своїми іменами.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Кислівка Харківської області та ще 9 атак біля Надії Луганської області.

Варто говорити про те, що окупанти спробували в районі Синьківки атакувати вздовж двох лісосмуг, але успішний характер зустрічних контратак ЗСУ не дозволив окупантам наблизитися безпосередньо до населеного пункту. Зауважу, що ЗСУ демонструють на цьому відтинку фронту ефективний характер контрбатарейної боротьби, і відповідно, так званий активний характер оборони. Тобто переходять від оборони до зустрічних контратак, саме це дає можливість втримати ситуацію під контролем.

Якщо говорити про ситуацію на Сватівському відтинку Куп'янського напрямку - важкі бої в районі Новоєгорівки, окупанти намагаються продавити оборону ЗСУ і вийти на безпосередній контроль над панівною висотою 190.

Додам, що російська армія ввела в бій 2 танкові батальйони, що свідчить про значення для окупантів цього напрямку.

Але менше з тим, в районі Новоєгорівки є тактичні успіхи ЗСУ, щобільше, українським захисникам вдалося деокупувати приблизно до 2 км² раніше окупованих територій.

Також додам, що окупанти дислокували в район Кремінної новостворену 25-ту армію, загальною чисельністю до 17 тис. військових.

Атаки окупантів у районі Білогорівки, намагаються відновити втрачені позиції. На цьому напрямку успішно працюють українські засоби ураження по тилових базах накопичення окупантів, мовиться про успішний характер бойових дій ЗСУ по тилових базах окупантів у Кремінній, Лисичанську і, відповідно, на Рубіжному.

Окрім цього, українською армією було завдано низку ударів по місцях зосередження особового складу і техніки в районі Кадіївки.

Це свідчить і про можливості місцевого руху опору і успішний характер дій ЗСУ за допомогою високотехнічних характеристик західних засобів ураження, у першу чергу ствольної та реактивної артилерії. Ситуація складна, але ситуація контрольована.

Додам, що в окупантів висока вогнева активність, за минулу добу на Куп'янському напрямку до 600 артилерійських ударів по позиціях ЗСУ. Це свідчить про те, що снарядного голоду в окупантів немає. Наразі росіяни набирають новий ударний кулак, обираючи точку наступу.

Своєю чергою, начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що російська армія знову поновила штурми на Лимано-Куп’янському напрямку фронту, але успіху не мала й зазнала втрат.

Нагадаю, 5 жовтня російська армія поцілила у кафе у селі Гроза Куп'янського району, внаслідок чого загинули понад 50 осіб. 

Дмитро Снєгирьов


.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ