Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Алея зірок" та читацький хаб: у Львові відкривається нова книгарня

Львів традиційно вважається столицею книжок та кави. Вже цього тижня центр Львова поповниться ще одним книжковим магазином, де можна буде не лише купити, а і почитати книги за чашкою доброю кави.

14 червня на Дорошенка, 23 о 16:00 відбудеться відкриття книгарні харківського видавництва Vivat. Видавець привіз з Харкова понад 7 тонн книжок до львівської книгарні, а на відкриття завітають відомі українські письменники та очільники видавництва.

44% українців зізналися у любові до читання: книга об’єднує нашу країну. І локації книгарень видавництва Vivat це лише підтверджують: перша була відкрита два роки тому у Харкові (до речі, одна з перших україномовних книгарень міста), і ось друга – у Львові. У львівській книгарні будуть втілені вже добрі традиції харківського книжкового магазину: наприклад, у книгарні створять невеличку «алею зірок», зібрану з відбитків долоньок львівських авторів та письменників-гостей книгарні.

З моменту відкриття книгарні у Харкові відбулося біля 250 безкоштовних подій: зустрічі з письменниками та митцями, презентації, лекції, і не тільки – також корисні й цікаві події для дітей та батьків. У львівській книгарні формат неформальних літературних зустрічей та книжкових презентацій збережуть. А для найменших (та їх батьків) на базі бібліотеки працюватиме психолог, який спеціалізуватиметься на “ефективному батьківстві”.

Особливістю львівської книгарні буде біле стильове рішення: білі стелажі та стіни, скляна вітрина і панорамні вікна, крізь які можна спостерігати за вуличною метушнею, смакуючи горнятко кави у затишному кріслі.

Для видавництва Vivat львівська книгарня вже давно була одним з пріоритетів. За словами генеральної директорки, Юлії Орлової, до цього проекту видавництво доклало багато зусиль. Нелегко було знайти як ідеальну локацію – просторе світле приміщення у самому центрі Львова, так і зібрати команду: професійну та натхненну, адже спільна риса всіх, хто працює у Vivat, - звісно, любов до книги.

Популяризація літератури – одна з головних цілей книгарні: “Популяризацію читання ми вважаємо головною задачею. Саме тому я хочу, щоб наша книгарня стала новим книжковим куточком у Львові: де можна не лише придбати найкращі книжки, а й перепочити від міської метушні, розкрити книгу та зануритись у неї в приємній атмосфері,” – вважає Юлія Орлова. “Книгарні Vivat – це не сховище книг; це – місце, куди люди приходять провести час з книгою і відпочити; це ще і певний культурний осередок, читацький хаб для тих, хто любить книги”. Керувати львівською книгарнею буде прикарпатська письменниця, авторка гостросюжетної прози – Поліна Кулакова.

Книжковий асортимент книгарні Vivat складатиметься з понад 2000 найменувань на будь-який смак: від дитячої, підліткової, художньої літератури до топових бізнесових й суспільно-політичних нон-фішкн книг на кшталт «Справа Стуса» Вахтанга Кіпіані, творів історика та політичного експерта Євгена Магди, Аліма Алієва та інших.

Урочисте відкриття відбудеться в п’ятницю 14 червня о 16.00 за адресою вул. Дорошенка 23. На відкритті книгарні можна буде поспілкуватися з письменниками: Анастасією Нікуліною, Дарою Корній, Іваном Байдаком та іншими, директоркою видавництва Юлією Орловою й креативним директором Vivat Ігорем Зарудком, та пригоститись львівськими смаколиками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ