Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Американські фахівці розпочали перше для України навчання медиків критичних станів

Перший заступник міністра охорони здоров'я взяв участь у безпрецедентних для України навчаннях із підготовки медиків критичних станів.
Фото - МОЗ

Про це повідомили на сайті МОЗ. 

Навчально-практичний курс реалізований провідною американською організацією "Товариства лікарів критичних станів (SCCM)". Як відомо, метою навчань є підготовка українських лікарів інтенсивної терапії та невідкладних станів, зокрема військових медиків, до застосування ультразвукової діагностики під час надання допомоги пацієнтам із критичними станами — кровотечами, мінно-вибуховими пораненнями, політравмами тощо.

Таке навчання в Україні відбувається вперше.

«Це дуже важлива подія для медичної спільноти. Ми готувалися до неї з осені минулого року. Дев’ять провідних спеціалістів зі США погодилися прилетіти в Україну, щоби навчити 180 наших лікарів. Серед учасників є і військові медики, які прибули на навчання з регіонів активних бойових дій. Отримані знання допоможуть нашим спеціалістам ефективніше рятувати життя на полі бою та в реанімаціях», — пояснив Сергій Дібров. 

Найкращі лектори та інструктори "Товариства лікарів критичних станів" впродовж тижня навчатимуть наших лікарів застосовувати УЗД-системи для швидкої діагностики, знеболення та реанімації. Місія триватиме з 17 по 24 березня, американські колеги проведуть три базові курси та один посилений.

До того ж SCCM надасть Україні 92 портативні апарати УЗД як гуманітарну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ