Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ наполягає на здійсненні перерахунку за неправильно встановлені тарифи на житлово-комунальні послуги

До Львівського відділення Антимонопольного комітету України надійшло звернення Контрольно-ревізійного відділу у Миколаївському районі щодо нарахування плати за житлово-комунальні послуги (централізоване водо-, теплопостачання та водовідведення, електропостачання) гуртожитку Новороздільського професійного ліцею будівництва та побуту (надалі – Гуртожиток) за тарифами, які встановлені для категорії споживачів „бюджет”. Про це повідомили у прес-службі Львівського територіального відділення АМКУ.
Для з’ясування обставин, викладених у даному зверненні, територіальне відділення надіслало запит про надання інформації МДКП „Розділтеплокомуненерго” (надалі – Підприємство). За результатами розгляду наданих матеріалів з’ясовано наступне. Між Підприємством та Гуртожитком укладений договір про надання житлово-комунальних послуг. Спеціалісти відділення виявили, що Підприємство нарахування за дані послуги Гуртожитку проводить за тарифами, які затверджені для категорії споживачів „бюджет” (замість категорії „населення”). Це призвело до завищеної плати за дані послуги та перевикористання бюджетних коштів, чим було ущемлено інтереси Новороздільського професійного ліцею будівництва та побуту. Такі дії МДКП „Розділтеплокомуненерго” містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачені п.2 ст.50 Закону України „Про захист економічної конкуренції”, а саме зловживання монопольним становищем на ринках надання житлово-комунальних послуг.
З метою припинення дій, що містили ознаки порушення, Львівське тервідділення надало рекомендації МДКП „Розділтеплокомуненерго”. На виконання рекомендацій, Підприємство зобов’язалось здійснити перерахунок коштів у розмірі 11440,99 грн. Новороздільському професійному ліцею будівництва та побуту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ