Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Анатомічний музей Львівського медуніверситету запрошує на пізнавальну екскурсію

У місці зі 125-літньою історією можна оглянути 2000 експонатів, деякі з них – єдині у світі, - інформують у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Тут мертві навчають живих», – зазначає Леся Матешук-Вацеба, д.м.н., професорка, заслужена професорка та завідувачка кафедри нормальної анатомії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, директорка анатомічного музею. 

Музей  представлений трьома залами, аутентичною лекційною аудиторією – «Анатомічним театром», бібліотекою з періодикою XIX століття та X-променевою лабораторією. Також у музеї є 1750 м2 наукових, навчальних та дослідницьких приміщень.

Перший музейний зал – одне з найбільш улюблених місць анатомічного музею для місцевих художників. Пластична та динамічна анатомія відтворена в репродукціях картин Андреаса Везалія та скульптурах, що захоплюють глядача своїм незворушним поглядом.

Другий зал  музею присвячено здебільшого «вологим» препаратам нутрощів голови, шиї, грудної та черевної порожнин, а також порожнини таза. Вони зберігаються у спеціальних скляних ємностях, що заповнені фіксуючими рідинами (формалін, розчин Кайзерлінга, спирт з гліцерином).

Останній, третій зал анатомічного музею містить найдавнішу колекцію препаратів музею, придбаних і створених професором Генриком Кадиєм. Усі препарати експоновані в автентичних шафах ще з часів Австро-Угорської імперії. Вага однієї шафи – 500 кг. 

Додамо, що музей підпорядковується графіку роботи медичного університету. Понеділок – п’ятниця, з 10:00 – 15:00, окрім вихідних та святкових днів. Екскурсії та відвідування за попереднім узгодженням за телефоном: +380675836557

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ