Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий не готовий подати у відставку, якщо у Львова заберуть «Євро-2012»

„Львів просто не може не потрапити до переліку міст, де проходитимуть матчі «Євро-2012”, – заявив у коментраі Гал-info міський голова Львова Андрій Садовий, однак депутати Львівської міськради, яких опитав кореспондент «Гал-інфо», дотримуються думки, що Андрій Садовий у випадку фіаско мав би піти у відставку.
Андрій Садовий, відповідаючи на запитання, чи готовий він скласти повноваження мера, у випадку, якщо у травні УЄФА визнає підготовку міста до проведення єврочемпіонату недостатньою, міський голова Львова дав чітко зрозуміти, що навіть не припускає такого: „Уявного не буває, вперед до перемоги!”.

Водночас багато депутатів Львівської міськради мають іншу думку щодо цього, оцінюючи теперішні шанси Львова прийняти матчі «Євро-2012» як 50 на 50.

Сергій Бащук, фракції «Наша Україна», член робочої групи контролю та пошуку інвестора до «Євро-2012»:
«Я, чесно кажучи, сподіваюсь, що «Євро» у Львові таки відбудеться. Хочу сказати, що робота депутатського корпусу і моя особиста позиція завжди спрямовувались на те, аби підготовка до єврочемпіонату проходила належним чином. Ми робили все можливе і навіть більше. Відтак, якщо у нас заберуть право проводити це спортивне свято, це буде велике розчарування. Зважаючи на те, що відповідальність за підготовку до «Євро» брав на себе міський голова, то, якщо гіпотетично припустити, що Львів не проводитиме «Євро-2012», то у такому випадку міський голова, на мою думку, має вийти до громади і чесно сказати, що йде у відставку”.

Олег Бас, голова фракції ПРП, член робочої групи контролю та пошуку інвестора до «Євро-2012»:
«Якщо у нас заберуть право проведення «Євро-2012», це буде дуже великим ударом по Львову, як по місту, котре так і не змогло належним чином підготуватись до чемпіонату такого рівня. Що стосується міського голови, то у випадку, якщо «Євро» таки не відбудеться, гадаю, його реакція залежатиме від рівня його ж моральності та відповідальності».

Володимир Гірняк, фракція УНП:
«З боку мера було б найправильнішим кроком – у випадку фіаско з проведенням матчів Єврочемпіонату – скласти повноваження».

А от щодо того, чи готовий депутатський корпус ініціювати відставку мера, якщо Львів втратить право приймати матчі «Євро-2012», то опитані обранці виявились не готовими дати відповідь на таке запитання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ