Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медалі

Завершився перший чемпіонат Львова з футзалу на відкритих майданчиках, що пройшов під егідою Асоціації футзалу Львівщини (президент Мирослав Хом’як). Срібним призером змагань у найвищому дивізіоні стала «Фуджікура», яка значно поступилася за кількістю набраних очок лише «Галицькій Здобі».

Враженнями від чемпіонату, планами на майбутнє і не тільки у розмові з прес-службою  Асоціації футзалу Львівщини поділився президент «Фуджікури» Андрій Задорожний.

Андрію, після перемоги у Відкритому Кубку Львівщини Ваша команда досить впевнено провела літній чемпіонат з футзалу на відкритих майданчиках. Завдяки чому вдалося здобути друге підсумкове місце?

Перш за все, завдяки тому, що у нас залишився кістяк команди. Іншими словами, кістяк команди – це саме ті гравці, що здобували цю перемогу у Відкритому Кубку Львівщини. Також вдалося підсилитися новими гравцями, які допомогли нам протягом довгого літнього сезону. Після перемоги у Відкритому Кубку Львівщини перед собою ставили лише максимальні завдання у літньому чемпіонаті й приємно, що команда повністю їх реалізувала. Якщо відверто, то при певному збігу обставин могли поборотися за золоті медалі, але друге місце для нас також непоганий результат.

За 14 зіграних матчів лише Вашій команді вдалося відібрати очки у беззаперечного лідера першості «Галицької Здоби». Чи зрозуміли уже як зупинити «Галицьку Здобу»?

Чесно кажучи, дуже шкода, що у першому колі не вдалося зібратися на гру з цим суперником у повному складі. З різних причин були відсутні п’ятеро ключових гравців. Саме ця гра була дуже важливою в турнірному плані. Якщо б вдалося ще тоді відібрати очки, то друге коло змагань було б зовсім іншим. Щодо секрету, то, думаю, результат в останньому матчі здобули завдяки шаленій мотивації.

Як загалом Вам рівень учасників літнього чемпіонату й що очікуєте від зимового?

Усі учасники були приблизно одного рівня, але кожен по своїх власних причинах виступив як вдало, так і навпаки. Втім, це ж футзал, і тим він і цікавий. Боротьба за 3-місце велася до останнього і лише в останньому турі усе вирішилося. Зважаючи на це, можна сказати що чемпіонат вдався.

Літній чемпіонат проходив під егідою Асоціації футзалу Львівщини, яку не так давно очолив Мирослав Хомяк. Чи залишились задоволені організацією змагань?

Позитивні зміни є. Дещо змінився підхід до проведення чемпіонату. Це не може не радувати. Дуже хороше висвітлення чемпіонату у львівських ЗМІ. Вважаю, з новим керівником Асоціація футзалу Львівщини зробили не один, а одразу кілька кроків вперед.

Які зміни відбудуться у складі Вашої команди?

Наразі усіх деталей не буду розкривати, але головним завданням є збереження кістяка команди. Окрім того, взимку плануємо підсилити склад кількома новачками.

Які подальші плани команди? Чи не хоче «Фуджікура» спробувати свої сили, скажімо, у другій лізі України?

Наразі плануємо виступати у Гранд-лізі зимового чемпіонату. А далі все залежить від результатів. Якщо чемпіонат буде вдалий, то цілком реально побачити команду у тій же другій лізі України.

«Здвиг» та «Галицька Здоба» заявилися на Кубок України, де більшість команд матимуть статус професійних. Чи були думки заявити «Фуджікуру» у змагання професіоналів?    

Не приховую, що ми також розглядали таку можливість, але у нас майже всі гравці грають у великий футбол й участь у Кубку буде лише додатковим навантаженням. Окрім того, різко переходити зі штучного покриття на паркет – це ризик отримати травми. Візьмемо участь у передсезонному кубку, а там не за горами початок зимового чемпіонату.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ