Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Антон Нікулін: Медаль Горуни у Шанхаї – сатисфакція після чемпіонату світу

Головний тренер національної збірної України з карате Антон Нікулін поділився враженнями від виступу команди на міжнародному турнірі серії А у Шанхаї, де українці здобули дві золоті медалі.

Нагадаємо, у ваговій категорії до 75 кг тріумфував львів’янин Станіслав Горуна,  а у ваговій категорії до 55 кг – одеситка Анжеліка Терлюга.

«Медаль Станіслава Горуни – своєрідна сатисфакція після чемпіонату світу, - каже Антон Нікулін, головний тренер національної збірної України з карате. – Турнір серія А у Шанхаї – кваліфікаційний на Олімпійські Ігри в Токіо, це саме ті змагання, де спортсмени набирають гарантійні бали у відоборі на Олімпіаду. Усі набрані бали на попердніх турнірах діляться наполовину, тому турнір у Шанхаї був набагато важливішим для усіх спортсменів. Станіслав Горуна та Анжеліка Терлюга за перемогу на турнірі отримають по 600 балів до рейтингу.

Виступом Горуни та Терлюги дуже задоволений. Вони усю дистанцію до золота пройшли «під нуль» і цілком заслужено вибороли медалі найвищого гатунку. В загальному турнір серії А у Шанхаї був непростим для нашої збірної. Відчувалася певна втома як і в усіх спортсменів, так і у тренерів. Сезон у нас був непростим, а також перельоти та адаптація в Азії і команді, і мені особисто дається дуже непросто. Наступного року будемо дивитися за функціональною підготовкою спортсменів, тому склад команди визначатимемо безпосередньо перед турнірами.

Якщо відверто, то зараз не хочемо блискуче виступати на усіх турнірах, адже привертаємо до себе багато уваги збоку інших національних збірних. Зараз набираємо певний гандикап на офіціних змаганнях, а потім уже будемо приймати ті стратегічні рішення, які нам будуть необхідні. При підготовці на Олімпійські ігри кожен з тренерів має свій план дій та підготовки і я не буду винятком. Конкуренція у нас дуже шалена, тому потрібно враховувати усі деталі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ