Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Apple видалила WhatsApp та Threads з китайського App Store

Компанія Apple видалила WhatsApp і Threads, що входять до Meta Platforms, зі свого App Store у Китаї після наказу тамтешнього уряду.

 Про це повідомляє Reuters.

Перевіривши магазин застосунків, видання виявило, що інші програми Meta, включно з Facebook, Instagram і Messenger, станом на ранок 19 квітня були доступними.

Також були доступними багато інших популярних програм, розроблених західними компаніями, зокрема YouTube та X.

«Наразі достеменно не зрозуміло, як WhatsApp або Threads могли викликати в китайської влади безпекові занепокоєння», – зазначає Reuters.

«Адміністрація кіберпростору Китаю наказала видалити ці застосунки з магазину в Китаї з міркувань національної безпеки. Ми зобов'язані дотримуватися законів у країнах, де працюємо, навіть якщо ми з ними не згодні», – йдеться в заяві Apple.

У Meta відмовилися давати коментар і порадили звертатися до Apple.

Виробник iPhone заявив, що WhatsApp і Threads залишаються доступними для завантаження в інших країнах.

Втім, китайські споживачі все одно зможуть завантажувати програми з Apple App Store інших країн, якщо матимуть там обліковий запис iCloud.

Деякі експерти з китайської індустрії технологій заявили, що розпорядження уряду щодо WhatsApp і Threads може бути пов’язане з новим правилом, ухваленим у серпні 2023 року. Воно зобов’язує всі доступні в Китаї застосунки пройти урядову реєстрацію, інакше їх може бути видалено.

Остаточний термін для завершення реєстрації компаній припадає на кінець березня, а положення набули чинності 1 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ