Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Археологічний музей Львівського університету розпочав нову епоху

Нову експозицію Археологічного музею ЛНУ імені Івана Франка, яку готували з 2019 року, відкрили сьогодні, 31 жовтня. Це вже третя виставка з часу відновлення діяльності музею у 1967 році.

Цьогоріч в університеті відзначають 55-річчя відновлення діяльності на історичному факультеті Археологічного музею.

У 2019 році з ініціативи ректора університету Володимира Мельника та декана історичного факультету Стапана Качараби розпочалося повне оновлення і реекспозиція музею.

“Під час формування  експозиції ми зробили акцент на найцікавіших речах. Аби не перевантажувати  візуальною інформацією, на кожній вітрині є підписи до об’єкта та QR-коди, які дозволяють знайти детальнішу інформацію про скульптуру чи пам'ятку", –  розповів керівник музею Ярослав Погоральський. 

У виставковій залі музею також представлені матеріали, які знаходять студенти під час археологічної практики.

Ректор Львівського університету Володимир Мельник наголосив, що в такий час університет повинен не просто зберегтися, а й розвиватися. Саме тому відкриття музею є важливою подією для науки, історії та для студентів. 

Життя продовжується. Можливо, навіть більш інтенсивно у відповідальному вимірі, бо йде війна. Ми повинні відчувати свою відповідальність. Там наші колеги на передньому фронті, ми повинні ще більше докладатися попри різні проблеми, – сказав Володимир Мельник. – Музей археологічних досліджень потрібен для того, щоб ми спільно відтворювали історію. Нема літописних свідчень, досліджень — немає історії. Це просто художня версія чогось”.

Ярослав Погоральський також презентував книгу відвідувань музею археології історичного факультету, яку вели з березня 1967-го року.

“Символічно сталося, що ми з вами заповнимо останню сторінку музею саме зараз. І будемо заводити новий журнал, який відкриє нову епоху", – додав він.

На завершення офіційного відкриття в музеї погасили марку та конверт, присвячені урочистій події. 

1/2

Додамо, Археологічний музей діє в головний корпусі університету (вул. Університетська, 1, ауд. 337).


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ