Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Археологи шукають давній культурний шар перед університетом Франка
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи шукають давній культурний шар перед університетом Франка

Сьогодні, 11 липня, працівники Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України розпочали археологічні дослідження на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка. Замовником робіт є Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів». Про це повідомила прес-служба Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

Дослідження є частиною передпроектних робіт перед реконструкцією площі та будівництвом тут підземного паркінгу. Мета робіт – з’ясувати наявність на цій ділянці давнього культурного шару та надати пропозиції щодо подальших археологічних робіт.

Ділянка, на якій проводять дослідження, розташована на давньому Краківському передмісті Львова, у східній частині одного з найстаріших у Центрально-Східній Європі парків, який був закладений у другій половині XVI ст. львівським патрицієм М.Шольц-Вольфовичем. Впродовж XVII-XVIII ст. він належав Єзуїтській колегії, а у першій половині ХІХ ст. його орендував підприємець Йоганн Гехт. З середини століття парк перейшов назад у власність міста і став називатися Міським парком. У його нижній частині, після зведення будівлі Галицького сейму, було влаштовано партер з квітниками та клумбами, який існує, з певними змінами, і до нині.

Попередньо археологам відомо, що ділянка розташована на слабозаселеній і не щільно забудованій у давнину території. Це підтверджується характером її загосподарювання впродовж останніх майже 500 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ