Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти-журналісти зустрілися із командою Deutsche Welle Akademie

Студенти факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка зустрілися із командою освітнього проєкту для медійників "Deutsche Welle Akademie".
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
Фото: Аліна Штемпель
1/4

1 жовтня на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась зустріч студентів та викладацького складу із командою DW Akademie. Ця медійна установа є центром відомого німецького ЗМІ “Deutsche Welle”. Її діяльність спрямована на розвиток міжнародних медіа, підготовку фахових журналістів, обмін досвідом та знаннями з медійниками різних країн. 

“Ми співпрацюємо з багатьма країнами, але співпраця з Україною — це особлива річ. Підтримка України, коли вона відбиває зовнішню агресію, це важливо не лише з точки зору нашої організації, але також і для мене на особистому рівні. Моя дружина тривалий час була кореспонденткою для Deutsche Welle у Москві і також висвітлювала події в Україні, зокрема, Революцію Гідності, Майдан 2014-го року. Вона була в Криму у той час, коли відбулася анексія, і також повернулася в Україну у 2022 році, коли розпочалась повномасштабна російсько-українська війна. Тому для мене це теж особисте питання”, – розповів голова “Deutsche Welle Akademie” Карстен фон Намен.

Директор медіа-освітнього центру розповів, що “Deutsche Welle Akademie” співпрацює з 12 університетами у світі, і серед них ЛНУ ім. Івана Франка є єдиним українським закладом вищої освіти. 

Під час зустрічі викладачі факультету мали нагоду дізнатися більше про особливості німецької журналістики, роботу іноземних медійників та їхню позицію щодо висвітлення подій російсько-української війни. Зокрема, Карстен фон Намен відзначив, що німецькі медіа у більшості підтримують Україну та демонструють це у своїх публікаціях. Натомість соціальні мережі та інші відкриті платформи містять у собі чимало матеріалів проросійського характеру, що є значною проблемою та небезпекою для світового медійного простору. Дискусійним було також обговорення аспектів використання штучного інтелекту у журналістській творчості.

“Ми дуже пишаємося угодою із “Deutsche Welle Akademie”, яку підписали вже з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Українці – це такий народ, який попри початок війни, ще більше активізувався. І ця угода не просто на папері, адже ми бачимо вже її результати”, - розповів під час зустрічі заступник декана факультету журналістики з наукової і навчально-методичної роботи Андрій Яценко.

Зокрема, як зазначив заступник декана, результатом цієї угоди вже було місячне стажування одного із викладачів у німецькому медіа, а згодом за підтримки ГО “Український інститут медіа і комунікації” і “Deutsche Welle Akademie” ще 17 викладачів взяли участь у тримісячному проєкті “Академія викладачів журналістики” (Journalism Teachers’ Academy). 

Зазначимо, що угоду із “Deutsche Welle Akademie” підписано на термін до 2026 року, а тому сподіваємось, що майбутні місяці співпраці також будуть корисними та продуктивними для українських студентів та викладачів, а також німецьких медійників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ