Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Артеку» бракує викладачів української мови

Директор школи в Міжнародному дитячому центрі «Артек» Євген Чепіга, який сьогодні взяв участь у семінарі, котрий організувало управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА з метою заохочення активної молоді Львівщини для роботи виховниками в Міжнародному дитячому центрі “Артек”, визнав, що існує брак викладачів української мови у школі «Артеку», але оскільки табір є міжнародним, а дітей в загонах формують за віком, а не за територіальною ознакою, то найчастіше мовою викладання і спілкування є російська мова як така, що доступна усім. Про це «Гал-info» повідомили в Управлінні у справах сім’ї та молоді ЛОДА. Що ж до вихователів з-за кордонну, то останнім часом найбільше студентів- виховників приїжджають з Італії та США.
«Основний склад педагогів, звісно, з України. Наші виховники повинні знати все в “Артеці” – від назви кожної рослини до правил гри у футбол чи баскетбол, щоб дитині було з ними цікаво. Часто у нас проходять різні навчальні семінари з педагогами-науковцями для підвищення кваліфікації викладацького штату, бо всі заходи, які проводять в нашому таборі, готують з допомогою дітей, а це потрібно гарно і правильно організувати», — наголосив Євген Чепіга.
На сьогодні  в “Артеці” працює 9 таборів, а кількість відпочиваючих дітей на рік – 20 тисяч, 10 тисяч з яких – діти пільгових категорій та обдаровані діти. Обов’язковим елементом відпочинку в “Артеці” є навчання у місцевій школі, яка забезпечена якісною новою технікою і фаховими викладачами.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ