Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Атаки урядових сил та росіян у Сирії: не менше 30-ти загиблих

Спостерігачі заявляють, що протягом минулого тижня під Дамаском загинули 77 цивільних. Атаки здійснюють і урядові сили, і російська авіація, - DW.

Авіаційні атаки та обстріли, здійснювані урядовими військами Сирії та їхніми союзниками з російського військового контингенту по утримуваній опозицією Східній Гуті під Дамаском, забрали життя не менше 30-ти цивільних за останню добу. Про це у четвер, 4 січня, повідомляють спостерігачі Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Лондоні.

За даними спостерігачів, російська авіація вночі обстріляла місто Місараба, де загинули не менше 20-ти мирних жителів. Ще дев'ятеро цивільних загинули внаслідок атак сирійської армії по сусідньому місту Арбін та селищу Бейт-Сава. У передмісті Дамаска, місті Хараста, через обстріли урядових сил загинула жінка, ще семеро мирних жителів - поранені.

У Центрі кажуть, що від 29 грудня минулого року загалом в регіоні оази Гута під Дамаском загинули 77 цивільних.

Східна Гута залишається форпостом опозиції під сирійською столицею, де останнім часом пожвавилися бойові дії. Минулого року урядові сили за підтримки російських союзників поступово витісняли противників президента Башара Асада з регіону. За оцінками, близько 400 тисяч осіб страждають через складнощі із гуманітарною ситуацією.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ