Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

АТО: у суботу поранено трьох військових

Протягом дня суботи в зоні АТО зафіксовано 22 ворожі обстріли, 9 з яких із застосуванням забороненого озброєння, - прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою, з ознаками підвищеної активності противника на окремих ділянках лінії зіткнення. Впродовж сьогоднішнього дня підконтрольні російській владі бандформування на сході України 22 рази застосовували зброю проти українських захисників. Зокрема, 9 разів загарбники били й з артилерійського озброєння, що заборонене Мінськими угодами.

Приморський напрямок. На цій частині фронту незаконні збройні формування, використовуючи міномети калібру 120 мм, вели вогонь по наших позиціях поблизу Гранітного та Чермалика. Окрім того, в районі Павлополя, Славного та Гнутового бойовики здійснювали обстріли опорних пунктів ЗС України з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї.

Донецький напрямок. Найбільш кричущі факти порушення російськими найманцями умов припинення вогню були зафіксовані ще вночі. Так, зі 152-мм артилерійських систем бойовики відкривали вогонь по оборонних укріпленнях наших воїнів в районі Авдіївки. З такого ж озброєння окупанти обстріляли ділянку території, яка розташована неподалік н.п. Калинове. Окрім того, ворог здійснив по оборонцях Авдіївки понад двадцять пострілів з танку. Дещо згодом противник з великокаліберних кулеметів та гранатометів обстрілював підрозділи сил АТО в районі Верхньоторецького. Неподалік Зайцевого бандити били з озброєння БМП. А біля Кам'янки окупанти застосовували протитанковий ракетний комплекс та стрілецьку зброю різних калібрів.

Луганський напрямок. Зранку озброєнні бандформування з піхотного озброєння відкривали вогонь невисокої щільності по опорних пунктах сил АТО поблизу Станиці Луганської, Новоолександрівки та Катеринівки. Помітно активізувався противник на цьому напрямку вже у другій половині дня. Зокрема, наші позиції в районі Кримського та Катеринівки неодноразово потрапляли під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В результаті ворожих обстрілів троє військовослужбовців ЗС України сьогодні зазнали поранень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ