Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Аваков анонсував початок розведення військ у Богданівці 8 листопада

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував початок розведення військ на ділянці Петрівське-Богданівка 8 листопада.

Про це очільник МВС написав у Twitter, передає Громадське.

«Богданівка, Донецька область, Україна, 1 км до смуги розмежування. Якщо все буде добре, завтра о 12 — початок розведення», — заявив Аваков.

Раніше командир операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що розведення військ на Донбасі біля Петрівського може розпочатися 8 листопада, якщо вдасться дотриматися 7-денного припинення вогню.

Нагадаємо, у штабі повідомили, що інформація про готовність бойовиків на Донбасі почати 4 листопада неузгоджене розведення сил у районі Петрівського Донецької області є провокацією.

Нагадаємо, 1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась формулу Штайнмаєра. Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі.

1 листопада у штабі операції Об'єднаних сил повідомили про завершення розведення військ поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області, яке розпочалося 29 жовтня. Зауважимо, що перед початком розведення не минуло 7 днів тиші, однак розведення все одно відбулося.

Розведення біля Петрівського Донецької області мало розпочатися 4 листопада, однак міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна планує переглянути дату розведення військ у районі Петрівського через обстріли з боку бойовиків, які зафіксували 30 жовтня.

Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що якщо в районах Золотого та Петрівського не буде обстрілів і розведення відбудеться, це «відкриє шлях» до зустрічі «нормандської четвірки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ