Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Авдіївський коксохім залишається в режимі консервації

Авдіївський коксохімічний завод залишається в режимі консервації, незважаючи на відновлення електропостачання міста. Про це повідомив у фейсбуці гендиректор підприємства Муса Магомедов.

"Вдалося відновити одну лінію Макіївка-2 - АКХЗ і живити місто Авдіївка і ДФС [Донецьку фільтрувальну станцію]. Гуманітарні питання в частині електро- і водопостачання вирішено, розпочато активні ремонтно-відновлювальні роботи бригадами міста і МНС. Щодо АКХЗ - ми все ще в режимі консервації", - написав він.

За його словами, одного вводу на місто з чотирьох - це занадто мало.

"Запустити другу частину заводу з ДПП-1 [Головна понижувальна підстанція] технічно неможливо, перемичка на ДПП-2 може передати не більш ніж 10 мегаватів. Кількість коксового газу не дозволяє одночасно гріти і батареї, і місто, тому прийдешні морози можуть принести серйозні проблеми. Для нас і для міста. Сподіваємося на те, що до ремонту другого вводу енергетики ДТЕК будуть допущені", - заявив Магомедов.

Нагадаємо, ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ) - найбільше у Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. На заводі випускають 31 вид продукції, основною продукцією заводу є доменний кокс, пек електродний, сирий бензол. На частку АКХЗ припадають 23% українського ринку валового коксу.

Підприємство було знеструмлено тиждень тому, коли в результаті обстрілів була перебита лінія електропередачі. У неділю, 5 лютого, один ввід ЛЕП відновили і в місто подали електрику.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ