Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Австрійці створять у Львові інституцію для залучення іноземних інвестицій

Австрійська делегація, яка сьогодні перебуває у Львові з робочим візитом, зустрілася з начальником управління архітектури Львівської міської ради Юрієм Криворучком. У ході цієї зустрічі було запропоновано створити інституцію, через яку залучатимуть іноземні інвестиції для розвитку нашого міста і збереження його культурної спадщини.
«У Львові є дуже багато архітектурних пам’яток, які були збудовані австрійськими архітекторами. Тому мені запропонували пропагувати створення інституції у Львові, яка би спільно з нашими архітекторами і будівельними агенціями, котрі розвивають місто, працювала на залучення іноземних інвестицій. Зокрема, щоб австрійські міжнародні інституції і інвестори бачачи присутність своїх колег у Львові, почували себе безпечно і охочіше виходили на інвестиційний ринок Львова. Ця інституція буде виконувати координаційну функцію і розроблятиме містобудівні програми, а також програми для виведення з аварійного стану пам’яток архітектури і їх пристосування для раціонального використання. Зокрема як це зроблено з кам’яницею на вулиці Богомольця, 4, яка викуплена громадянином Швейцарії. Він її блискуче відреставрував і розташував у ній Інститут центрально-східної Єропи», – розповів «Гал-info» Юрій Криворучко.
Нагадаємо, що протягом 6-11 лютого у Львові перебуває офіційна делегація з міста Відня, яка обговорює перспективи співпраці в рамках проекту «Львів-2012 – розвиток культурної спадщини».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ