Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров хоче переписати контракт з МВФ

Прем’єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що переговори з Міжнародним валютним фондом завершаться розробкою нової програми. Про це Глава Уряду заявив 30 березня під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом. Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Я знаю, що ви відверто і плідно поспілкувалися з нашими представниками. Сподіваюся, що ми завершимо переговори розробкою нової програми або серйозно трансформуємо попередню програму», - наголосив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр зазначив, що на сьогодні в Україні склалася політична стабільність, яка, в свою чергу, дозволяє розраховувати на економічну стабілізацію.

За словами Миколи Азарова, наразі Уряд звершує розробку реалістичного, збалансованого бюджету на 2010 рік: «Я його вчора в загальних рисах розглядав… Звичайно, це важкий, «кризовий» бюджет. Але це реальний бюджет, який дозволить нам стабілізувати фіскальну сферу і підготувати реформи, які ми будемо проводити уже поточного року і, головним чином, наступного».

Микола Азаров зазначив, що проведення реформ завжди потребує фінансових ресурсів, і в цьому питанні Уряд розраховує на підтримку Фонду: «Сподіваємося, що кредит Міжнародного валютного фонду дозволить нам використовувати ці ресурси на проведення реформ. «Проїдання ресурсів» більше не буде».

У свою чергу керівник місії Європейського департаменту МВФ Атанасіос Арванітіс зазначив, що місія МВФ підтримує започаткування в Україні низки реформ. «МВФ разом з іншими міжнародними фінансовими інститутами готовий надати підтримку Україні, в тому числі здійснювати технічну та фінансову допомогу».

Сторони ретельно обговорили плани Уряду щодо наповнення доходної частини бюджету, концентрації видатків на безумовно необхідних напрямках і обмеження дефіциту бюджету.

Робоча група українських урядовців на чолі з Віце-прем’єр-міністром Сергієм Тігіпком та Міністром палива і енергетики Юрієм Бойком у четвер опрацює з місією МВФ питання, поставлені під час зустрічі. Наступна зустріч Прем’єр-міністра з місією МВФ відбудеться у четвер.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ