Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Бадмінтон увійде до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023

Європейські Олімпійські Комітети включили бадмінтон до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023. Про це повідомили 20 січня у пресслужбі НОК України.

Краків-Малопольська стануть третіми поспіль Європейськими іграми для цього виду спорту після успішних стартів у Баку у 2015 році та Мінську у 2019 році.

Нагадаємо, наприкінці минулого року до програми Ігор 2023 року ЄОК внесли пляжний гандбол, каное, карате, сучасне п'ятиборство і тхеквондо.

«Для європейських гравців з бадмінтону можливість поборотися за "золото" на Європейських іграх є основним моментом в їх календарі змагань кожні чотири роки, а з урахуванням рейтингових очок, передбачених у відборі на Олімпійські ігри в Парижі-2024, може з'явитися ще більший стимул до участі в Європейських іграх», - відзначив Найгаард.

Очікується, що на ЄІ Краків-Малопольська-2023 бадмінтон буде представлений у тому ж форматі, що і в Мінську-2019, при цьому близько 160 спортсменів змагатимуться у п'яти видах: чоловічому одиночному розряді, жіночому одиночному розряді, чоловічому парному розряді, жіночому парному розряді і змішаному парному розряді.

Всі п'ять змагань будуть враховуватися у світовому рейтингу Всесвітньої федерації бадмінтону, а також у кваліфікації до Олімпійських ігор у 2024 році.

Європейські ігри-2023 стануть важливою сходинкою для спортсменів  континенту в багатьох олімпійських видах спорту на шляху до Парижу-2024. Вони також стануть стартовою площадкою для деяких нових видів спорту, таких як пляжний гандбол, який вперше з'явиться на мультиспортивних змаганнях для дорослих з часів Всесвітніх пляжних ігор АНОК в Катарі у 2019 році.

Координаційна комісія ЄОК з Європейських ігор-2023, очолювана головою Хасаном Аратом, тісно співпрацює з європейськими федераціями, щоб завершити їх участь у ЄІ Краків-Малопольська. Тепер, коли шість видів спорту підтверджені, і незабаром з'являться нові, ЄОК швидко готує захоплюючу, інноваційну та зручну для уболівальників пропозицію за участю кращих спортсменів Європи влітку 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ