Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банк „Універсальний” продали грекам (доповнено)

Грецький Eurobank EFG придбав банк „Універсальний”. Про це „Гал-info” повідомив начальник відділу маркетингу банку „Універсальний” Володимир Вівчарівський.

 За його словами, вартість угоди не розголошується. Однак найближчим часом буде поширена заява акціонерів з більш детальною інформацією про угоду.
18 липня «Універсальна Інвестиційна Група», що представляє інтереси приватних акціонерів ВАТ «Банк Універсальний», уклала угоду з EFG Eurobank (Греція) щодо продажу 99,34% акцій банку.
«Банк Універсальний» належить до четвертої групи українських банків за класифікацією НБУ. Активи банка станом на 31.12.2005 становили 79 млн. доларів США, капітал – 16.5 млн доларів США (за стандартами IFRS). Філійна мережа банку охоплює західні регіони України та Київ.
Угода з продажу акцій ВАТ «Банк Універсальний» передбачає отримання дозволів регулюючих установ України, Греції та Швейцарії. Остаточне закриття угоди планується в четвертому кварталі 2006 року.      
Вихід EFG Eurobank на банківський ринок України можна вважати логічним продовженням стратегії Eurobank на експансію в нові економіки Центральної та Південно-Східної Європи. Зокрема, окрім Греції банк вже присутній на ринках Болгарії, Сербії, Чорногорії, Туреччини, Польщі та Румунії. Представники грецького банку, передбачаючи значний зріст економіки та банківської системи України, планують докласти значних зусиль щодо розвитку ВАТ «Банк Універсальний» та проводити активну політику щодо виведення банку до категорії лідерів. 
EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG) є другим найбільшим банком в Греції з активами близько ? 45 мільярдів. Заснований в 1990 році, Eurobank EFG отримав високі оцінки від найбільш відомих міжнародних рейтингових агенцій (Standard & Poor’s, Fitch і Moody’s) за його фінансовий потенціал, високий рівень послуг, його масштабні інвестиції в сучасні технології та за його професійний та динамічний менеджмент і персонал. Eurobank EFG пропонує широкий спектр банківських продуктів і послуг для фізичних та юридичних осіб. Сьогодні в банку працює понад 17,000 працівників у Греції та закордоном. Банк управляє мережею дистрибуції з понад 900 відділень і альтернативних каналів дистрибуції. В останні роки Банк розпочав успішні діяльність в Болгарії, Румунії, Сербії, Туреччині і Польщі.
ВАТ «Банк Універсальний» пропонує широкий спектр банківських продуктів як для роздрібних, так і для корпоративних клієнтів через власну мережу філій та відділень, а також через агентські угоди з компаніями-партнерами. Банк активний у сегментах авто кредитування, споживчого кредитування, іпотечного кредитування, грошових переказів та валютних операцій. Для корпоративних клієнтів банк пропонує торгове фінансування, факторинг, надання гарантій, документарних акредитивів, послуги торгівця цінними паперами та зберігача тощо.    
“Універсальна Інвестиційна група”. Холдингова компанія, яка здійснює координацію ряду успішних бізнес-проектів в Україні, серед яких «Концерн Галнафтогаз», «Страхова компанія «Універсальна», «Концерн Хлібпром», «Банк Універсальний», «Житлово-будівальна компанія «Ваш дім» та кількох венчурних бізнесів. Компанія займається консалтингом, зокрема аналітичними дослідженнями з макроекономіки та галузевими дослідженнями в Україні, а також проводить  оцінку інвестиційної привабливості проектів та інвестує в нові інноваційні проекти.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ