Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Банкіри виступили проти надання "Укрпошті" повноважень банку

Ряд організацій виступили проти надання "Укрпошті" повноважень банку без отримання ліцензії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Незалежної асоціації українських банків з посиланням на експертні висновки і позицію регулятора.

До переліку організацій, які виступили проти надання "Укрпошті" повноважень банку, увійшли Незалежна асоціація українських банків, НБУ, Цільова команда з впровадження реформ у фінсекторі та Європейська бізнес асоціація (EBA).

"НАБУ, НБУ, ЦКР і EBA переконані, що прийняття закону (законопроект №6601 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг в галузі поштового зв'язку" - ред) негативно позначиться на регулюванні ринку банківських послуг, призведе до спотворення умов конкуренції на ньому", - підкреслюється в релізі.

Як пояснюють в НАБУ, згідно з текстом законопроекту, держпідприємство поштового зв'язку без одержання банківської ліцензії зможе відкривати і обслуговувати поштові рахунки, які стануть аналогами банківських рахунків як фізичних, так і юридичних осіб.

Крім цього, воно зможе залучати їх кошти на депозити, здійснювати емісію платіжних карток і проводити розрахункові та валютно-обмінні операції.

Однак, законопроектом не передбачено участі "Укрпошти" в системі гарантування вкладів фізичних осіб та необхідності відповідати вимогам системи банківського нагляду НБУ, зокрема обов'язки щодо ідентифікації клієнтів, відзначається в повідомленні.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ