Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бензин у вересні зростатиме в ціні - експерт

Збільшення вартість дизельного палива і бензину є корекцією цін, і обумовлене зростанням курсу долара. Про це DT.UAповідомив керівник "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

"Ми бачимо наслідки зміни валютного курсу, а саме того, що долар за останні два тижні подорожчав на 1 грн. Оскільки ДП і бензин – це на 90% "валютні" товари. При цьому саме паливо купується за валюту. Плюс, у цьому секторі економіки податки оплачуються також у валюті", - говорить експерт.

Він додав, що вартість бензину в найближчі тижні буде зростати.

"З вересня йде на щорічний плановий ремонт"Мозирський Нафтопереробний Завод" (Бєларусія), на частку якого припадає 50% українського ринку бензину. Відповідно, в Україні близько місяця буде спостерігатися нестача цього виду палива. Черг на заправках, швидше за все, не буде, але певне напруження буде мати місце", - запевнив експерт.

Аналітикине можуть припустити, на скільки найближчим часом може подорожчати бензин. За їх словами, багато залежить від накопичених гравцями запасів бензину, а також валютного курсу.

Нагадаємо, за минулі вихідні на АЗС на 10-50 коп/л подорожчали бензин і дизпаливо.

Також повідомлялося, що середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні в період з 1 по 30 серпня виросли в 1,5 рази – з 10,92 грн/літр до 16,17 грн/літр. При цьому Гройсман назвав підвищення цін на автогаз "диверсією проти України".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ