Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безробіття в Польщі надалі на рівні 5 відсотків

Останні дані підтверджують, що безробіття в Польщі зараз на найнижчому рівні від 1989 року.

Як повідомило Польське радіо, рівень безробіття в Польщі протягом уже чергового місяця дорівнює 5 відсотків – таку оцінку оприлюднило Міністерство сім’ї та соціальної політики. Порівняно з кінцем жовтня минулого року, рівень безробіття зараз нижчий на 0,1 відсоткового пункту.

Експерт Польського економічного інституту Себастіан Сайнуґ висловив думку, що ситуація на польському ринку праці залишається стабільною.

«Число зареєстрованих безробітних в управліннях праці незначно зменшилося, приблизно на чотири тисячі осіб. Попри досягнення, ймовірно, найсильнішого погіршення кон’юнктури в Польщі, ми не спостерігаємо зростання безробіття. У Польщі утримується один із найнижчих рівнів безробіття в Європейському Союзі. За даними Євростату, коефіцієнт безробіття, згідно з визначенням Європейського статистичного управління, у вересні досягнув 2,8 відсотка», – відзначив Себастіан Сайнуґ.  

Це ставить Польщу на друге місце в Європейському Союзі. Рівень безробіття в Польщі зараз на найнижчому рівні від 1989 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ