Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безвіз України з ЄС опинився під загрозою скасування

Сьогоднішнє голосування за політично залежну комісію з обрання керівника антикорупційної прокуратури (САП) порушує умови безвізу з ЄС і може запустити механізм його призупинення, а то й перегляду. Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Як зазначено в повідомленні, тиждень тому вийшов черговий звіт Єврокомісії щодо дотримання Україною безвізового режиму, в якому є пряма вимога припинити політизацію роботи правоохоронної системи. Конкретно - забезпечити гідний довіри конкурс на керівника САП.

Ось вимоги до України: "Ensure the independence, effectiveness and sustainability of the anti-corruption institutional framework and avoid politicisation of the work of all law enforcement agencies. In particular address persisting concerns with the independence and integrity of SAPO, including by ensuring a credible selection procedure for the next SAPO Head".

Показове ігнорування Радою там написаного запускає механізм спочатку призупинки, а потім й можливого скасування безвізового режиму з ЄС.

"Вороги України чекають такого подарунку від Верховної Ради, щоб вдарити по нашому безвізу з ЄС. Ресурсів у них в Брюсселі більше ніж достатньо, щоб запустити механізм призупинення", - зокрема зазначають в ЦПК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ