Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Біатлон в Україні: на кого працює очільника Федерації біатлону України?

Нагадаємо, кілька днів тому було резонансне звернення Дмитра Підручного до братів Фуркадів, де він посилав їх, цілком заслужено, вслід за русскім кораблем.

Як пише видання Kamp-Sport, там також було згадано про натуралізованих впродовж останніх років спортсменів з росії та білорусії, тих, які після 24 лютого вирішили забути про свій український паспорт. Їм теж варто забути дорогу в Україну. І дивує в такій ситуації позиція очільника Федерації біатлону України – Володимира Бринзака.

«Остання брехня»?

Президент заявляє, що частина біатлоністок 24 лютого були вдома, а тому застрягли там (тобто на росії). В інтерв’ю Суспільному президент Федерації заявив, що отримав від них підтвердження: спортсменки готові приїхати, якщо буде централізована підготовка. Йдеться про росіянок Катерину Бех, Оксану Москаленко та Дар'ю Сідорову.

Представниця збірної України Христина Дмитренко заперечує слова Бринзака. «Поправочка. Усі сиділи у Сянках на зборі, готувалися на Кубок IBU і коли почалася війна, вони зібрали речі та поїхали додому. Те відчуття, коли за натуралізованих переживають більше, ніж за своїх», - написала спортсменка у себе на сторінках в соцмережах у відповідь на вищезгадане інтерв’ю.

Дмитро Підручний, капітан чоловічої збірної відреагував спочатку доволі лаконічно, але максимально виразно: «І знову брехня! Цього разу остання». І прикладів схожого посилу серед українських біатлоністів чимало: Артем Прима, Богдан Цимбал, Валерія Дмитренко, Тарас Лесюк, Руслан Бригадир, Андрій Доценко, а також біатлоністи юнацьких та юніорських команд.

Вищезгадані Христина Дмитренко та Дмитро Підручний зверталися і до «натуралізованих».

Звертаюся до вас, дівчата. Якщо ви сподіваєтеся зараз відсидітися у своїх норах, не висловлюючись взагалі про підтримку України, а потім приїхати до нас і давати якісь пояснення, мовляв, ми не могли і боялися, то сидіть краще вдома. Бринзак вас, зрозуміло, прийме назад, але більшість біатлонної сім'ї проти вашої присутності. Тих, хто підтримував упродовж війни, це не стосується. Ми все бачимо. Деякі торти печуть та проходять курси кулінарії (саме цим займається у москві Катерина Бех), а хтось у казармах службу несе», - написала Христина Дмитренко.

«Щодо натуралізованих спортсменів, що вже не перший рік виступають під нашим прапором, але які від початку війни ніяк не показали свою позицію – надіюсь вас більше ніколи не побачити ні на тренувальних зборах, ні на змаганнях. Ви виїхали в рашу, то там і залишайтесь. А тим спортсменам, які колись були по паспорту росіянами чи білорусами, а зараз стоять з нами пліч-о-пліч, допомагають і висловлюють свої погляди – щиро дякую», - написав Дмитро Підручний.

Війна скидає маски, вона об’єднує націю та відкидає тих, хто не ототожнює себе з нею. Коли учасники Олімпійських Ігор Дмитро Підручний, Артем Прима, Анастасія Меркушина одразу з Пекіна повертаються в рідну країну та йдуть служити в армію, коли 20-річний Євген Малишев віддає своє життя за Україну та вже ніколи не вийде на старт гонки, президент Федерації чекає на повернення росіянок та білорусок.

Але чи чекають на президента Федерації біатлону в самому українському біатлоні? Схоже, після перемоги у війні на нас чекають серйозні зміни. Адже, якщо вся інформація підтвердиться, то можуть виникнути питання не лише в рамках федерації, а й в межах всієї України, яка готова буде блокувати будь-що, пов’язане з країною 404. Особливо якщо мова про тих, які «за мір», які «внє палітікі»

Напредодні з’явилися нові факти: за словами колишньої біатлоністки збірної України Христини Ковальової, яка добре спілкується з діючими членами основної команди, Бринзак сам вивіз росіянок на територію московії, а зараз пропонує їм поїздку на збори та високу заробітну плату. Нашим же біатлоністам, які перебувають на службі в армії, пропонує зробити збори з подальшою участю у змаганнях за власний кошт!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ