Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Двоє паралімпійців з Львівщини вибороли вісім медалей на Кубку світу

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
В Італії відбулися два етапи Кубка світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. 24-28 січня параатлети змагалися в Тоблах, а з 31 січня по 4 лютого – в Мартелі. Про це інформує Львівська ОВА.

«За першість боролися представники України, Польщі, Казахстану, Грузії, Іспанії, Італії, Канади, Бразилії, Кореї, США, Японії та Швеції. Спортсмени Львівщини Павло Баль та Василь Кравчук на двох вибороли вісім медалей, з яких 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

На першому етапі Кубка світу чотири медалі здобув Павло Баль. 

24 січня відбулася гонка на дистанції 10 км з роздільним стартом. Павло Баль посів 2 місце, а Василь Кравчук – 10. У цій гонці взяли участь 29 учасників з 11 країн.

25 січня у гонці на дистанції 10 км з масового старту Павло посів 2 місце, а Василь фінішував п’ятим. Взяли участь 24 учасники з 11 країн.

27 січня відбувся спринт на 1.2 км. У фінальному забігу Павло Баль фінішував третім. Кравчук Василь не дібрався до фінального забігу та за результатами півфіналу посів 7 місце. Загалом у цій дисципліні змагалися 32 учасників з 12 країн.

28 січня відбулася гонка на дистанції 5 км з роздільним стартом. Павло посів третє місце, а Василь фінішував шостим. Тут на старт вийшли 30 спортсменів з 12 країн.

На другому етапі Кубка світу дві медалі здобув Павло Баль, а дві – Василь Кравчук.

31 січня відбулася гонка з лижних перегонів у дисципліні спринт на 1.2 км. У фінальному забігу змагалися двоє наших спортсменів: Павло Баль посів перше місце, а Василь Кравчук фінішував шостим. Тут змагалися 32 учасників з 12 країн.

1 лютого відбулась гонка з парабіатлону – спринт на дистанції 7.5 км. Баль Павло виборов «срібло». Кравчук Василь фінішував четвертим. У цій гонці взяли участь 17 учасників з 8 країн.

3 лютого відбулась гонка з парабіатлону на дистанції 3.9 км спринт-персюіт. У фінальному забігу Василь Кравчук посів 2 місце. Загалом змагалися 14 учасників з 6 країн.

4 лютого відбулась гонка з парабіатлону на дистанції 10 км з роздільним стартом та з штрафними кругами. Кравчук Василь завоював «золото». Загалом в цій дисципліні змагалися 14 учасників з 6 країн.

Нагадаємо, що обидва лижники є представниками Львівського обласного центру «Інваспорт». Павло Баль тренується під керівництвом Богдана Добранського, а Василь Кравчук – Володимира Любіжаніна.

До слова, Павло Баль є героєм однієї з серій циклу відеофільмів «ПОВЕРНЕННЯ». Це цикл історій про медалістів та учасників найпрестижніших міжнародних змагань серед ветеранів «Ігор Нескорених» та інших світових змагань серед осіб з інвалідністю. Фільм підготували спільно з командою «Панорама Production» у межах «Ліги Нескорених» – проєкту спортивних можливостей для військових та ветеранів, який реалізує управління молоді та спорту Львівської ОВА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ