Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Білорусь повернула майже півтисячі тонн забрудненої нафти в Росію

Білоруський концерн "Белнефтехим" перекачав в Російську Федерацію 450 тис. тонн забрудненої нафти, яка потрапила в Білорусь по нафтопроводу "Дружба". Про це повідомляє прес-служба концерну, - передає "Прямий".

Як повідомляється, оператор магістрального нафтопроводу " Гомельтранснафта Дружба" витіснив неякісну нафту, яка містила хлорорганіку, в двох нитках трубопроводу "Дружба" та повернув її реверсом на територію Росії.

"Реверсом на територію РФ повернуто 450 тис. тонн забрудненої нафти, вона була заміщена нафтою, що відповідає вимогам ДСТУ", - йдеться у повідомленні.

У концерні зазначили, що Білорусь почала транспортувати в польському напрямку чисту нафту. Так, ввечері 8 червня на прикордонній польської перекачувальної станції "Адамове" була отримана чиста нафта.

Нагадаємо, раніше у Польщі назвали дату часткового відновлення транспортування російської нафти. Відновлення транспортування нафти по трубопроводу "Дружба" планувалося 10 червня. При цьому компанія "Транснафта" підтвердила готовність заплатити компенсацію за транспортування забрудненої нафти.

30 квітня Білорусь повністю припинила прийом нафти з РФ до повного витіснення з трубопроводу "Дружба" неякісної російської нафти.

Також компанія "Укртранснафта" припинила транзит російської нафти по магістральному нафтопроводу "Дружба", який проходить через територію Білорусі.

Нагадаємо 21 квітня у Білорусі повідомляли, що нафта, яку туди постачає Росія, має високий вміст хлорорганічних сполук, які можуть пошкодити обладнання НПЗ.

22 квітня Білорусь обмежила експорт нафтопродуктів до інших країн. Частка білоруського палива на українському ринку складає близько 33%.

23 квітня стало відомо, що російська низькоякісна нафта надійшла до Польщі та України, через що Польща теж призупинила транзит нафти з російської сторони по нафтопроводу "Дружба".

"Прямий"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ