Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Більше чотирьох років за ґратами за крадіжку електрообладання

Більше чотирьох років за ґратами проведе мешканець Львівщини за крадіжку електрообладання, - прес-служба ПрАТ "Львівобленерго".

У Львові та області почастішали крадіжки устаткування з електропідстанцій. Наголошуємо, що на любителів «легкої наживи» рано чи пізно чекає покарання: за такий злочин в суді дають реальний термін тюремного ув’язнення.

Так, наприкінці 2018 року Стрийський міськрайонний суд призначив покарання 38-річному мешканцю міста Миколаєва Львівської області у вигляді позбавлення волі строком 4 роки та 3 місяці. Чоловіка засудили за ч. 3. ст. 185 Кримінального Кодексу України — зловмисник розкрадав електрообладнання з трансформаторних підстанцій ПрАТ «Львівобленерго» та заподіяв шкоди на суму 97,8 тис. грн.

Загалом правоохоронці зафіксували більше 10 фактів крадіжок із закритих трансформаторних підстанцій, що належать Миколаївському та Стрийському РЕМ ПрАТ «Львівобленерго». Злочини відбувалися впродовж січня 2018 року.

Спіймали злодія «на гарячому» працівники Миколаївського відділення поліції Пустомитівського ВП ГУНП у Львівській області на місці вчинення ще одного злочину.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Зазначимо, що раніше чоловік засуджувався за умисні злочини – крадіжки та розбій, але належних висновків для себе не зробив.

Зважаючи на велику суму завданих збитків, суд виніс вирок: визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначити покарання у вигляді позбавлення волі на термін 4 роки і 3 місяці.

На реальному прикладі бачимо, що прагнучи додаткового збагачення молодий чоловік хотів обікрасти когось, а обікрав сам себе. Щоб відбити бажання до «легких грошей» законом передбачений широкий спектр видів та розмірів покарань за вчинення крадіжок. Позбавити волі можуть на чималий термін, навіть і на 12 років з конфіскацією (примусовим вилученням) майна злочинця та штрафом.

Важливо, що подібні випадки завдають не лише матеріальної шкоди Товариству, а й призводять до значних аварій технічного обладнання трансформаторних підстанцій та ліній електропередачі. Як наслідок, споживачі електроенергії можуть залишитись без світла на тривалий час, а також зазнати збитків — адже перенапруга та короткі замикання в електромережі спричиняють вихід з ладу побутових електроприладів.

Пам'ятайте, що будь-який злочин краще попередити! Ваша спостережливість та рішучість здатна допомогти викрити зловмисників. Наголошуємо, якщо Ви стали свідком злочину або побачили сторонніх чи підозрілих осіб, які проникають у приміщення підстанцій, повідомляйте у кол-центр «Львівобленерго» 0-800-50-15-68, на «Телефон довіри» — (032) 239-23-28 або телефонуйте у поліцію — 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ