Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Більше половини інфраструктури підготовано до опалювального сезону, - Чернишов

Станом на 27 липня внаслідок збройної агресії росії на території України уражені 352 об’єкти критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, інформує пресслужба Львівської ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Напередодні, 27 липня, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів четверте засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 років.

Нагадаємо, 19 липня Уряд затвердив Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії. Міністр наголосив, що це дозволить забезпечити  цінову стабільність у сфері теплопостачання під час опалювального сезону 2022/23 рр.

«Станом на 27 липня внаслідок збройної агресії росії на території України уражені 352 об’єкти критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 343 котельні (331 пошкоджені і 12 зруйновані) та 8 ТЕЦ (4 зруйновані і 4 пошкоджені) та пошкоджено 1 ТЕС. Також наразі відновлено 31 % від загальної кількості уражених обʼєктів», — зазначила заступниця Міністра Наталія Хоцянівська. 

Олексій Чернишов напередодні скликання штабу продовжив низку зустрічей із місцевою владою різних областей на тему підготовки до ОЗП. Ключовими темами цих зустрічей були технічна готовність комунальної інфраструктури регіонів, цінова стабільність, накопичення, наявність та доступність палива, у тому числі альтернативного — де це можливо.

«Ми будемо підтримувати громади у будь-якій ситуації. Це наша відповідальна позиція. Ми маємо разом забезпечити стале проходження опалювального сезону. Уряд допомагає громадам переходити на альтернативне паливо та забезпечувати швидку та якісну підготовку до холодів», — заявив Міністр Чернишов під час зустрічей.

«Я кажу щиро і відверто. У мене немає секретів, я нічого не приховую. Енергія — це зброя. Наявність цієї зброї у нас підвищує нашу спроможність. Тому ретельна підготовка до опалювального сезону — це частина оборони держави», — резюмував Олексій Чернишов.

Довідково: 13 липня Уряд виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ