Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля берегів Лівії затонув корабель: 90 біженців загинули

Біля берегів Лівії у Середземному морі зранку п'ятниці, 2 лютого, перекинувся човен із біженцями з Африки та Азії. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), більше 90 мігрантів, імовірно, загинули. Причиною трагедії стало перевантаження судна, - DW.

Лише двом пасажирам човна вдалося доплисти до берега, ще одну особу врятували місцеві рибалки, повідомляє агенція dpa з посиланням на речницю МОМ у Тунісі Олівію Хідон. Серед вже знайдених тіл загиблих більшість - громадяни Лівії та Пакистану. Дедалі більше пакистанців намагаються нелегально потрапити в Європу, додала речниця. 

Після закриття "балканського маршруту" в 2016 році шлях з Лівії Середземним морем став основним для мігрантів, які прагнуть потрапити в Європу.

За підрахунками МОМ, у 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії, а за останні чотири роки кількість загиблих становить понад 20 тисяч. У рамках європейської операції "Софія", покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовано понад 42 тисячі осіб. Торік 6600 мігрантів дісталися Європи, використовуючи небезпечний середземноморський маршрут.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ