Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Біля будівлі ООН відкрили виставку про воєнні злочини росії в Україні

У Нью-Йорку презентована міжнародна виставка про російсько-українську війну «Україна. Розп’яття. Трибунал». Вона присвячена створенню Спеціального Міжнародного Трибуналу, який судитиме росію за злочин агресії.
Фото - Мінкультури

Як повідомляють в Мінкультури, виставка проводиться напередодні голосування в ООН резолюції про створення спеціального міжнародного механізму, який покарає країну агресора.

Виставку формують артефакти, зібрані упродовж року під час польових експедицій до щойно деокупованих українських населених пунктів. Експоновані матеріали демонструють реалії ворожого нашестя, а також ту дійсність, яку загарбники несуть в нашу країну: масові вбивства, ґвалтування та грабунки, нещадні бомбардування мирних міст, варварське нищення духовної та культурної спадщини України, отруєння мешканців окупованих територій людиноненависницькою пропагандою «русского міра».

Презентована виставка стала частиною проєкту «Україна. Розп’яття» – першої у світі стаціонарної експозиції з артефактів про російсько-українську війну, що створена під час тієї самої війни. Вона була вперше відкрита у Києві 8 травня 2022 р.

На церемонії відкриття виставки у Нью-Йорку були присутні дипломати, зокрема учасники місій країн світу в ООН, українські ветерани, відомі громадські та культурні діячі, представники засобів масової інформації. Учасників заходу привітали у відеозверненнях Президент України Володимир Зеленський та Голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ