Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля тимчасових будинків для вагітних переселенок у Львові облаштують парк та озеро

У районі вулиці Тракт Глинянський триває будівництво двох тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок, які знайшли у місті прихисток від війни.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Це спільний проєкт Львівської мерії та Товариства Червоного Хреста України, завдяки якому тимчасове житло отримають понад 100 майбутніх матусь. Поруч із помешканням також облаштують паркову зону та водойму. Хід виконання робіт сьогодні оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.

"У Львові активно просувається будівництво тимчасового помешкання для жінок при надії, які були змушені втікати від війни. Заселення плануємо на середину липня.

Найважливіше — це безпека і комфорт. Неподалік від будівлі плануємо облаштувати невеличке озеро і парк. Наша Олександра Сладкова каже, що це буде "блакитна лагуна". Красивий куточок для відпочинку та емоційного відновлення, відкритий для всіх.

Дякуємо партнерам із Червоного Хреста за співпрацю та підтримку такого потрібного проєкту!", - зазначив мер Львова на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначимо, що загальна площа обох будинків – 1300 м2. У кожному – будуть облаштовані всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. А поряд із житлом місто облаштує благоустрій, зокрема хідники та оглядовий майданчик, рекреаційну зону із водоймою.

У департаменті містобудування ЛМР відзначають, що формат будови будинків зовсім інший, аніж модульне житло в містечках для переселенців у Львові. Для жінок при надії їх зводять із дерев’яних конструкцій, які збирають просто на місці. За основу взятий досвід аналогічної будови у США.

Спроєктували будинки львівські архітектори. Роботи здійснює одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. А профінансував проєкт «Червоний Хрест», інвестувавши у нього 26 млн грн. Добудувати житло планують до середини липня.

Нагадаємо, 1 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ