Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Яворівського озера на Львівщині ведуть незаконні земляні роботи

На земельній ділянці біля Яворівського озера ведуться незаконні земляні роботи, які завдали збитків на суму майже 9 тисяч гривень, повідомили у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Як засвідчила перевірка інспекції, на даній земельній ділянці та частково за її межами (на землях Залузької сільської ради) поблизу кар'єрної виїмки ДП «НДП «Екотрансенерго» у липні 2010 р. громадянин Краснопольський Р. О. проводив земляні роботи на площі 0,575 га спецтехнікою АТ «ТКС». Перевіркою встановлено, що цим громадянином було знято родючий шар грунту на площі 0,5 га. Поряд був організований майданчик, на якому були встановлені 2 житлові вагончики. На цьому майданчику також знято грунтовий покрив по площі 0,075 га. Встановлено, що грунтовий покрив вивезено спецтехнікою за межі даної ділянки, а до площадки, де проводились роботи, облаштовано під’їзну дорогу довжиною 130 м. та шириною 6 м.

Станом на 22.07.2010 р. та на час перевірки у січні 2011 р. дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву відсутній, межі земельної ділянки не винесено в натуру, що є порушенням статей 125, 126, 168 Земельного кодексу України. Акт визначення меж земельної ділянки та закріплення її межовими знаками, акт передачі межових знаків на відповідальне збереження не представлені.

У висновку Держуправління ОНПС в Львівській області зазначено, що до освоєння земельної ділянки можна приступати після винесення меж в натуру та при наявності технічної та дозвільної документації.

З метою усунення виявлених недоліків та порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки, державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища в Львівській області видано приписи та притягнуто порушника до адміністративної відповідальності за проведення земляних робіт, бездозвільне зняття та перенесення ґрунтового покриву, використання земельної ділянки, без винесення її меж в натуру. Нарахована шкода у розмірі 8821,33 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ