Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Біткоїн втратив понад третину вартості за тиждень

Біткоїн втратив понад третину вартості за тиждень, - BBC Україна.

Цього тижня віртуальна валюта біткоїн втратила понад третину своєї вартості, зі своїх рекордних 20 тисяч доларів.

У п'ятницю валюта коштувала біля 11 тисяч доларів, за даними веб-сайту Coindesk. Згодом біткоїн дещо подорожчав - до 12 тисяч доларів.

Біткоїн починав 2017 рік на позначці приблизно в тисячу доларів.

Чарльз Хайтер, засновник та виконавчий директор веб-сайту Cryptocompare, сказав: "Через емоційні настрої більшості, на зміну маніакальному стрибку, прийде економічний спад".

Він сказав, що багато трейдерів мали змогу отримати надприбутки протягом року через спекулятивність ціни на криптовалюту.

Протягом останніх декількох тижнів біткоїн отримав певну "легітимність", коли дві основні біржі в США почали торгувати ф'ючерсними контрактами на основі цієї криптовалюти.

Такі контракти дозволять інвесторам робити ставки, на якому рівні буде ціна біткоїна у майбутньому.

Торги в п'ятницю були настільки жорсткі, що американські біржі CME та CBOE, тимчасово припинили торгівлю.

Один із найяскравіших коментарів цього тижня був від губернатора центрального банку Данії, який назвав події щодо біткоїна "смертельною" спекуляцією.

Раніше цього місяця очільник одного з провідних фінансових регуляторів Британії застеріг людей, що вони можуть "втратити всі свої гроші", якщо вони вклали кошти в біткоїн.

Ендрю Бейлі, керівник Управління фінансової поведінки, зазначив BBC, що за криптовалютою не "стоять" ані центральні банки, ані влада, тому цей вклад капіталу не є надійним.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ