Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блінкен: Метою ХАМАС є знищення Ізраїлю

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що метою бойовиків ХАМАС є знищення Ізраїлю та євреїв.

Про це Ентоні Блінкен сказав під час спільної пресконференції із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу у Тель-Авіві, повідомляє Суспільне. 

"ХАМАС має лише одну мету – знищити Ізраїль та вбити євреїв. Кожен, хто хоче миру та справедливості, повинен засудити панування терору ХАМАС", – сказав Блінкен.

Держсекретар США зазначив, що необхідно вживати запобіжних заходів, щоб не завдати шкоди цивільним особам будь-якої національності. Окрім цього, Блінкен запевнив Нетаньягу у стабільній допомозі Ізраїлю з боку Сполучених Штатів.

"Повідомлення, яке доношу до Ізраїлю, це те, що ви можете бути достатньо сильними, щоб захистити себе самотужки, але поки існують США, вам ніколи, ніколи не доведеться (це робити – ред.). Кожен, хто хоче миру та справедливості, повинен засудити правління угрупування ХАМАС. Ми знаємо, що ХАМАС не представляє палестинський народ або його законні прагнення жити з рівними мірами безпеки, свободи, можливостей справедливості та гідності", – наголосив Блінкен.

Він додав, що США продовжують постачати боєприпаси для ізраїльської системи ППО "Залізний купол", а також інше оборонне обладнання. За словами Блінкена, перші вантажі американської військової підтримки вже прибули до Ізраїлю, але більшість ще в дорозі.

"Оскільки потреби Ізраїлю в обороні збільшуватимуться, ми працюватимемо з Конгресом, щоб забезпечити їх. І я можу вам сказати, що переважна більшість обох партій в нашому Конгресі підтримує безпеку Ізраїлю", — сказав держсекретар США.

Зі свого боку очільник ізраїльського уряду Біньямін Нетаньягу заявив, що візит американської делегації до країни є ще одним прикладом однозначної підтримки Ізраїлю з боку Америки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ