Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блискавка тричі влучала у контактні мережі у Львові

Влучання блискавки у трансформатор, лінії електромереж та будівлі – 14 та 15 липня у Львові пронеслася негода.

Фото: Varta1

Ввечері 14-го липня та вранці 15-го липня у Львові вирувала негода. Увесь вечір медіа та моніторингові канали в соціальних мережах публікували фото та відео блискавок, які безперервно освічували похмуре небо міста. Довгоочікувана злива хоч і дозволила львів’янам насолодитись прохолодою після спекотного тижня, проте, водночас, накоїла лиха у різних районах міста. 

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко під час брифінгу щодо наслідків негоди, розповів, що на ранок 15 липня у місті зафіксували 3 влучання блискавки в інфраструктуру, яка забезпечує роботу електротранспорту. Зокрема, були пошкоджені контактні мережі на вул. Городоцькій, проспекті Івана Павла II та на перехресті проспектів Чорновола та Свободи. Два влучання відбулись вчора ввечері, а ще одне – сьогодні вранці. Через це тимчасово не курсував тролейбус №33 тимчасово не курсував, а трамваї №6 та №7 курсували за зміненими маршрутами.

“Влучання блискавки на проспекті Свободи сьогодні відбулося о 5:45-5:55. Фактично, протягом години були ліквідовані наслідки. Ми розуміємо, що головний трафік починається приблизно о 7.30. До 8-ї години все було відновлено, тобто тролейбуси і трамваї курсували, але за зміненим маршрутом”, - зазначив Андрій Москаленко. Зазначимо, що о 8 годині відновили роботу три маршрути електротранспорту, а четвертий – приблизно о 8:30-8:45.

Фото: Varta1

Заступник мера міста також зазначив, що було зафіксовано влучання блискавки у дроти, які вели від церкви до житлових будинків, у невелику нежитлову будівлю на межі Львівської та Сокільницької громад, а також у трансформатор на Левандівці. Інформації про постраждалих до Львівської міської ради не надходило. 

“Сьогодні вранці від погіршення погодних умов відбулося падіння дерева на вулиці Тютюнників. Воно перешкоджало руху, але менше, ніж через годину, аварійні служби відкрили проїзд, тому це не вплинуло значною мірою на рух транспорту… Близько шести дахів є підтопленими. Вони не є в критичному стані, але так само ми зафіксували, що це вимагатиме певних робіт”, - розповів Андрій Москаленко.

Заступник мера Львова зазначив, що інших критичних пошкоджень у місті не відбулось. “А все, що відбувалося після насправді аномальної спеки, – аномальна блискавка, аномальна буря і дощ – то власне це ключові наслідки, яких зазнав Львів”, - додав Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, що сьогодні станом на 07:30 год. через негоду були знеструмлені 44 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 10 частково, 82 населених пункти повністю та 123 частково у різних районах Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ