Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Богослови УГКЦ дискутують про євхаристійне сопричастя

2 січня 2007 року у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа розпочав свою роботу Конгрес богословів УГКЦ на тему: «Євхаристійне сопричастя - виклик традиції та сучасності для традиційних Церков». У роботі цього наукового зібрання беруть участь близько 180 учасників. Конгрес відбувається у 70-у річницю Унійного з’їзду у Львові (28-30 грудня 1935 року).Про це повідомив департамент інформації УГКЦ
Ініціатором  проведення конгресу є Українське богословське наукове товариство (УБНТ), співорганізаторами виступили  Український католицький університет та семінарії України. Конгрес є одним  із заходів для реалізації мети УБНТ - сприяти розвиткові української богословської думки в Україні та за її межами. Ціль конгресу окреслення ролі Євхаристії в еклезіологіях церков, а зокрема в еклезіології УГКЦ та окреслення ролі, яку Євхаристія посідає в пошуку видимої єдності.
Робота Конгресу богословів УГКЦ розпочалася із Архієрейської Божественної Літургії, яку у співслужінні із Преосвященним Владикою Діонісієм (Ляховичем), Єпископом-помічником Верховного Архієпископа, та численним духовенством відслужив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський.
Пленарна частина роботи конгресу розпочалася молитвою про Божу Мудрість Митрополита Андрея Шептицького, яку очолив Преосвященний Владика Володимир (Війтишин). З вітальними промовами виступили митр. прот. д-р Михайло Димид, Владика Діонісій (Ляхович), який зачитав вітальний лист від Блаженнішого Любомира, о. д-р Святослав Шевчук, віце ректор ЛДС Святого Духа, Мирослав Маринович, віце ректор УКУ, та проф. д-р габ. Кароль Кляуза, який зачитав вітальний лист від декана Богословського факультету Люблінського католицького університету. Було обрано секретаріат конгресу. Під час конгресу було виголошено по дві доповіді, пізніше учасники конгресу працювали в шести групах за тематикою: історія, канонічне право, догматика, еклезіологія-екуменізм, літургіка та пасторальне богослов’я.
Конгрес богословів УГКЦ завершить свою роботу 4 січня прийняттям кінцевого документу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ