Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Бойовики намагаються зайняти "сіру зону" поблизу Широкине

Ворог продовжує провокації та намагається зайняти "сіру зону" поблизу селища Широкине. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

"Ворог регулярно випробовує на міцність українських воїнів, регулярно веде вогонь по нашим позиціям із великокаліберних кулеметів, а цього ранку долучилися ще й міномети", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовець Збройних Сил України Вадим С. каже, що минула ніч видалась дуже неспокійною.

"Вночі ворог гатив із мінометів 82-го калібру. Били дуже прицільно, але, на щастя, обійшлося без втрат. Ми постійно слідкуємо за обстановкою, на провокації не ведемося. Останнім часом ситуація пішла на загострення. Бойовики намагаються прокопатися і зайняти так звану «сіру зону», щоб підкрастися до нас поближче. Якщо раніше відстань між нами була кілометр і більше, то зараз – 500-600 метрів", - зазначив боєць.

Вадим – санінструктор у підрозділі. Запевняє, що до зими хлопці підготувалися добре. Набоїв, дров та медикаментів вистачає. Настрій бойовий.

Боєць на ім’я Микола тримає оборону під Широкине вже кілька місяців. За цей час пережив чимало. Каже, що бойовики геть знахабніли останнім часом. А перемир’я відверто зневажають.

"Вони постійно порушують усі перемир’я та Мінські угоди, – скаржиться Микола. У нас тут літають і СПГ, мінами нас криють, буває гатять із крупного калібру «Бехи» чи «Зенітки». А стрілкотня не замовкає цілодобово. Сєпари раніше гатили тільки вночі, бо вдень працювала ОБСЄ. А зараз можуть і вдень постріляти. Тому ОБСЄшники до нас більше не їздять – небезпечно!", - додав Микола.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ