Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики РФ обмежують свободу пересування Місії ОБСЄ

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 08.01.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії, - інформують у прес-центрі ООС.

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РAта їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ здійснювати моніторинг та потрапляти на контрольовані ними території, перешкоджаюxb діяльності Місії.

Так, 05 січня на блокпості поблизу населеного пункту Староласпа троє озброєних представників збройних формувань Російської Федерації в черговий раз, заборону було зафіксовано у щоденному звіті Місії від 27 грудня 2018 року, відмовив патрулю СММ у проїзді у західному напрямку до селища Новоласпа на південь від Донецька, посилаючись на те що, нібито, там триває вогнева активність і існують несприятливі дорожні умови.

Наступного дня, в західному районі Донецької області, біля Старомихайлівки, троє окупантів не дозволили патрулю Місії проїхати до цього населеного пункту, посилаючись на відсутність попереднього повідомлення про наміри СММ, а також, нібито, непроїзні дороги через зимову погоду.

Крім того, члени збройних формувань РФ продовжують відмовляти представникам СММ ОБСЄ у передбаченому Мандатом Місії доступі до ділянок, прилеглих до кордону з Російською Федерацією. Так, поблизу селища Леонове (колишній Червоний Жовтень) на південь від Луганська троє членів збройних формувань РФ відмовили патрулю Місії у доступі до пункту пропуску на кордоні в Леоновому, посилаючись на, нібито, несприятливі дорожні умови.

Також, 07 січня на блокпості збройних формувань РФ приблизно за 3 км на південь від мосту в селищі Щастя на північ від Луганська окупант повідомив спостерігачам Місії про те, що дорога, яка веде на північ, не була розмінювана.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набувають системний характер та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ