Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна запустила процедуру змін до правил участі держав в ОБСЄ

Щоби покарати країну-агресора: українська делегація запустила процедуру змін до правил участі держав в ОБСЄ — нардеп Микита Потураєв

Постійна делегація Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ запустила процедуру змін до правил участі країн в ОБСЄ. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів народний депутат України, керівник Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ Микита Потураєв. Також він додав, що у правилах організації, у разі, коли держава-член організації починає агресивну війну проти іншої держави-члена немає жодних механізмів, які дозволили, хоча б обмежити присутність представників такої держави на зібраннях ОБСЄ.

«Один з головних здобутків цієї літньої сесії,  що українська делегація в дуже жорсткій формі поставила це питання. І ми запропонували власне шлях вирішення цього питання і ми запустили процедуру змін до правил участі держав в ОБСЄ, в Парламентській Асамблеї, зокрема, яка я сподіваюсь вже цієї осені дозволить вжити певних заходів. Не будемо забігати наперед, щоби не давати ворогам можливості готувати якийсь ефективний захист. Але тим не менш система, яка дасть можливість покарати належним чином державу, яка веде проти України воєнну агресію, воєнний терор. І надалі, в принципі, це не конкретно проти держави, яка зараз веде війну проти нас — проти росії. Це взагалі механізм, який дозволить вживати санкції проти таких держав, які будуть таким чином себе вести», — розповів Микита Потураєв.

Також Микита Потураєв нагадав, що літня сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ ухвалила пакет резолюцій проти росії.

«Загальна декларація, яку напрацювали разом американська делегація, литовська делегація і українська делегація, вона у дуже жорсткій формі засуджує агресивну війну росії проти України. І воєнні злочини, і акти геноциду, наголошує на необхідності продовження і збільшення гуманітарної допомоги для України, також на необхідності запровадження більш жорстких санкцій», — зазначив Микита Потураєв.
Нагадаємо, Парламентська Асамблея ОБСЄ 6 липня ухвалила Бірмінгемську декларацію, у якій засудила війну рф проти України. Асамблея закликала росію негайно зупинити війну і вивести війська з території України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ