Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Британія передасть Україні більше засобів ППО

Міністерство оборони Великої Британії підписало три контракти на постачання Україні засобів протиповітряної оборони на суму 114 мільйонів доларів.
Робота ППО. Ілюстративне фото

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Близько 71 мільйона доларів піде на системи боротьби з ворожими безпілотниками, решта коштів — на забезпечення додаткових можливостей ППО. Договір укладено з норвезькою компанією Kongsberg. Він передбачає закупівлю встановлених на транспортних засобах систем протидії дронам для виявлення, відстеження, знищення або виведення з ладу БПЛА.

Система CORTEX Typhon розроблена для роботи лише двома користувачами, її можна швидко розгортати та переміщувати для максимальної ефективності роботи. Вона може працювати окремо або як частина інтегрованої мережі та використовувати складний набір датчиків, камер, радарів та електронного обладнання для спостереження.

"Ці системи протиповітряної оборони мають можливості та гнучкість для швидкого розгортання або для захисту цивільного населення та інфраструктури України, або для використання на лінії фронту", — сказав міністр оборони Британії Бен Воллес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ